Holme Patent A/S Logo
In English

Holme Patent A/S - Patenter

 

HOLME PATENT A/S

Valbygårdsvej 33
2500 Valby • DK

Telefon +45 33 24 21 21
Fax +45 33 24 91 21

holme@holmepatent.dk

Brexit

Storbritanniens beslutning om at forlade EU kommer til at få betydning for beskyttelse af immaterielle rettigheder i Storbritannien.

Patent
Det er dog vigtigt at holde for øje, at det nuværende europæiske patentsystem ikke hører under EU, og dermed ikke bliver påvirket. Det nationale patentsystem i Storbritannien bliver heller ikke påvirket.

Brexit vil derfor ikke påvirke de nuværende muligheder for at opnå patent i Storbritannien.

I flere år har det været planen, at der parallelt med det europæiske patentsystem skal oprettes et enhedspatent-system (EU-patent), som skal dækkes samtlige EU-lande. Som minimum kan Storbritannien ikke være en del af EU-patentet på lige fod med de andre EU-lande, men vi ved rent faktisk ikke, hvilken betydning Brexit kommer til at have for EU-patentsystemet.

Varemærke og design
Registrerede EU-varemærker og EU-design dækker EU-landene, og vil derfor også fortsætte med at dække Storbritannien indtil Brexit rent faktisk træder i kraft, hvilket tidligst er om 2 år.

Hvad der sker efterfølgende er svært at spå om, men der kommer sandsynligvis en overgangsordning, som bestemmer, hvad der skal ske med de EU-varemærker og EU-designs, som er registreret på det tidspunkt.

Indtil vi ved mere, er det vores anbefaling at fortsætte med at indlevere ansøgninger om EU-varemærker og EU-designs som normalt. Det kan dog være relevant, at indlevere en separat national varemærke- eller designansøgning i Storbritannien, hvis Storbritannien har særlig betydning for Deres forretning.